AEW

AEW

Skraćeno od Auto-tracking, Early Warning. Radi se o jedinstvenoj osobini svojstvenoj samo Tiandy kamerama.

Ukratko, omogućava automatiziranu detekciju uljeza koji je ušao u prethodno označeni štićeni prostor, automatsko praćenje uljeza okretanjem kamere u smjeru kretanja uljeza te poduzimanje određenih, pred-definiranih radnji.

Radnje koje kamera može samostalno poduzeti pri detekciji uljeza su:

  • Prvo glasovno upozorenje kojim se uljez obavještava da je ušao u štićeni prostor te ga se upozorava da se udalji
  • Drugo glasovno upozorenje (zvuk sirene ili slično) koje se aktivira ako se uljez ne udalji nakon prvog glasovnog upozorenja
  • Aktivacija intenzivne bijele LED rasvjete ugrađene u kameru, čime se skreće pozornost okoline na počinitelja a njemu ujedno onemogućuje da pod okriljem mraka bude neprimjetan
  • Aktivacija laserske zrake koja služi za distrakciju uljeza u njegovoj nakani da počini kazneno djelo. Laserska zraka nije toliko jaka da ozlijedi počinitelja, ali je dovoljno jaka da ga efikasno ometa.

Glasovne poruke koje kamera koristi u gore opisanim situacijama se vrlo jednostavnom procedurom mogu snimiti i staviti u kameru.

U postavkama kamere se može definirati vrijeme za svaki dan u tjednu kada će ova funkcija biti aktivna. Npr, može se odrediti da se označeni prostor štiti pon-pet od 16h do 8h, sub-ned cijeli dan.

Kada se ova funkcija spoji sa ostalim uobičajenim funkcijama kamere kao što su ARM/DISARM, čime se kamera prebacuje iz režima štićenja u režim bez štićenja i obratno, kao i sa mogućnostima notifikacije sigurnosnog osoblja/vlasnika prostora email porukom ili programskim obavijestima (dizanje alarma u zaštitarskom centru), jasno je da se dobije vrlo moćan i autonoman sustav štićenja samo s jednom kamerom.

 

Na priloženom videu može se vidjeti demonstracija ove funkcije.